Meet our new Head of Sales: Lukáš Ciho


Lukáš, vitaj v tíme IT match. Začnime hneď „z ostra“. Čo ťa k nám priviedlo? Vieme, že tvoje predchádzajúce skúsenosti boli z iných segmentov.

Lukáš, welcome to the IT match team. Let's dive right in. What brought you to us? We know that your previous experiences were from different sectors.

Ahoj, presne tak! Konkrétne 14 rokov v Telco biznise a celú dobu som sa pohyboval v B2B svete a postupne ako, narastali moje skúsenosti som sa posúval od SME segmentu až po Top Corporate a počas tejto cesty mám za sebou, ako klasické account manager pozície až po managovanie a budovanie teamov, zavádzania a tvorenia nových procesov a obchodnej stratégie. Možno sa pýtate, čo má spoločné telco a IT? Ja osobne si myslím, že veľa! Oba svety vyžadujú rýchly vývoj a adaptáciu na nové technológie.

V IT Match sme pripravení využiť moje skúsenosti a pomôcť našim obchodným partnerom nájsť vhodných IT odborníkov na trhu. Chceme Vám uľahčiť život a zabezpečiť, aby vaša IT stratégia bola vždy na vrchole. Osobne si myslím, že všetky úspešné biznisy sú na základe zdravo vybudovaných obchodných vzťahov a tu vnímam ja svoju silnú stránku – vytvorenie, rozvíjanie a udržiavanie zdravého obchodného vzťahu s focusom na hľadanie tej spravnej business value. A presne toto sú moje skúsenosti, ktoré sa mi podarilo navnímať počas posobenia v Telco svete.

Hello, exactly! Specifically, I have 14 years of experience in the Telco business, and throughout this time, I have been working in the B2B sector. As my expertise grew, I moved from the SME segment to Top Corporate. During this journey, I have held various positions ranging from classic account manager roles to managing and building teams, implementing and creating new processes, and developing business strategies.

You might be wondering, what do Telco and IT have in common? Personally, I believe they share a lot! Both worlds require rapid development and adaptation to new technologies.

At IT Match, we are ready to leverage my experience and help our business partners find suitable IT professionals in the market. We aim to make your life easier and ensure that your IT strategy is always at the forefront. I personally think that all successful businesses are built on healthy business relationships, and this is where I excel – creating, nurturing, and maintaining strong business relationships with a focus on finding the right business value. These are the experiences I have gained during my time in the Telco world.


Ako v rámci onboarding procesu vnímaš prostredie IT? Je už niečo, čo ťa stihlo v dobrom prekvapiť, potešiť a naopak niečo, čo ťa zaskočilo?

How have you perceived the IT environment during the onboarding process thus far? Has there been something that pleasantly surprised you or made you happy so far, and conversely, something that caught you off guard?

Určite je to pre mňa veľká zmena z pohľadu fungovania vo veľkom korporátnom svete oproti nekorporátnemu svetu IT Match. Na druhú stranu som rád, že som si za tie roky vybudoval určité návyky, ktoré dodržiavam, a chcem mať veci pod kontrolou a riadiť ich plne a vedome. Čo sa týka onboardingu vo svete IT, je to pre mňa čiastočne nové a snažím sa čo najrýchlejšie zorientovať v danej problematike a témach. Veľmi mi pomáha náš tím, ktorý je k dispozícii, a ak niečomu nerozumiem, radi a ochotne mi všetko vysvetlia. Verím, že im tým veľmi neleziem na nervy, ale ako hovorí sa, kto sa pýta, veľa vie.

Certainly, it's a significant change for me in terms of transitioning from the functioning of a large corporate world to the non-corporate environment of IT Match. On the other hand, I'm glad that I have developed certain habits over the years, which I adhere to. I like to keep things under control and manage them consciously. As for onboarding in the IT world, it's partially new to me, and I'm trying to grasp the issues and topics as quickly as possible. Our team is a great help; they are available, and if there's something I don't understand, they are willing to explain everything to me. I hope I'm not getting on their nerves too much, but as they say, asking questions leads to knowledge.


Predpokladám, že si v živote dávaš vlastné ciele, vnímaš nejaké miľníky. Ako si si ich sám pre seba stanovil v IT match?

I assume that you set your own goals in life and have certain milestones. How have you set them for yourself within IT Match? When do you think you’ll be satisfied?

Priznám sa, že v tomto som náročný a hlavne čo sa týka práce si na seba dávam rád veci a výzvy, ktoré nie sú jednoduché, pretože mám v sebe prirodzenú potrebu sa posúvať, zlepšovať a hlavne vedieť a vidieť za sebou jasné a merateľné výsledky. Či už z pohľadu mňa, alebo teamu s ktorým pracujem.

A kedy si poviem, že som spokojný? No to ja nebudem asi nikdy (smiech). Avšak na začiatok budem rád, ak sa takto o rok za sebou pozriem a uvidím za sebou nové a zaujímavé projekty, ktoré pre nás budú generovať ďalšie a ďalšie obchodné príležitosti, rozšírime vďaka týmto projektom HR team, sales team, support team a celkovo sa budeme spoločnými silami podieľať na expanzií firmy a som presvedčený, že s teamom a ľudmi, ktorí sú v IT Match to zvládneme. To je moj hlavný cieľ. GROWTH! Súčasne s tým, by som však rád zaviedol aj trošku nových procesov, ktorých výsledkom bude prehľadnejší celý sales proces a z pohľadu plánovania sa nám bude lepšie pozerať do budúcnosti.

I admit that I am demanding, especially when it comes to work. I enjoy taking on challenges and tasks that are not easy because I have a natural desire to progress, improve, and most importantly, see clear and measurable results. Whether from my own perspective or from the perspective of the team I work with.

And when will I say that I am satisfied? Well, I never will. However, I will be happy if, after a year, I look back and see new and interesting projects that have generated more and more business opportunities for us. Thanks to these projects, we will expand our HR team, sales team, support team, and overall, we will collaboratively contribute to the company's expansion. I am convinced that with the team and people at IT Match, we can achieve this. That is my main goal: GROWTH! At the same time, I would like to introduce some new processes that will result in a more transparent sales process overall. From a planning perspective, it will help us look into the future more effectively.


Pracovne si veľmi vyťažený, no popri tom si stíhaš nájsť priestor aj na svoje hobby. Prezraď nám svoju druhú tvár.

You are very busy with work, but you still manage to find time for your hobbies. Tell us about your other side.

Paradoxne ja to tak nevnímam, ale moje okolie to vraví – že som vyťažený. Mám to štastie a som vďačný, že to čo ma baví a napĺňa, ma zároveň živí.

A tak to mám aj s mojím hobby a to je hudba. Som spevák Slovensko-Českej kapely INSTINCT (https://www.instinct.sk) a je to teda riadne dobrodrúžstvo. Naša kapela vznikla pred viac ako 10 rokmi v Prahe a odvtedy sme prešli naozaj neuveriteľnou cestou. Vydali sme náš debutový album “Na Inzerát”, podarilo sa nám spolupracovať s celosvetovým hudobným vydavateľstvom Warner Music, hrali sme ako predskokani na najväčšom halovom tour v CZ/SK s kapelou Elán, tak isto sme vystupovali ako predskokani na tour s I.M.T Smile, pravideľne vydávame nový single a zároveň sme nadšení, že naše piesne majú častú rotáciu v rádiách a umiestňujú sa na popredných priečkach v hranosti. Postupne vidíme, ako sa naša hudba dostáva k poslucháčom a pre nás je to neuveriteľne povzbudzujúce. Ako sa z malého sna v unimobunke, kde sme mali prvé skúšky v Prahe stala realita.

V septembri nám skončila hlavná letná sezóna hrania, kedy sme skoro každý víkend niekde po Slovensku vystupovali, takže máme teraz priestor na dokončenie materiálu na ďalší album. Priznám sa, že je to náročné, ale ten pocit keď ste na stage a fanúšikovia si s Vami spievajú Vaše songy je neskutočný a v ten moment to stojí za to.

I don't perceive it that way, but people around me say that I'm busy. I consider myself fortunate and grateful that what I enjoy and find fulfilling also provides my livelihood.

And that's how it is with my hobby, which is music. I am the singer of the Slovak-Czech band INSTINCT (https://www.instinct.sk) and it's quite an adventure. Our band was formed more than 10 years ago in Prague, and since then, we have gone on an incredible journey. We released our debut album "Na Inzerát," managed to collaborate with the global music label Warner Music, opened for the biggest indoor tour in CZ/SK with the band Elán, and also supported the tour of I.M.T Smile. We regularly release new singles, and we are thrilled that our songs receive frequent radio airplay and chart high. Gradually, we see how our music reaches the listeners, and it's incredibly encouraging for us. It turned from a small dream in a tiny rehearsal space in Prague into reality.

Our main summer touring season ended in September, during which we performed almost every weekend somewhere around Slovakia. Now, we have time to work on new material for our next album. I admit it's challenging, but the feeling when you're on stage, and fans sing along to your songs, is incredible, and in that moment, it's all worth it.

Previous
Previous

Decoding the Differences: Junior, Medior and Senior Developers

Next
Next

Empowering the Future: The Rise of Women in IT and Our Inspiring Journey